tóth_nikolett

Tóth Nikolett

A Múlt a Jövőért Díjat 2019-es évben kaptam.

A Jedlikben megszerzett végzettségeim

A Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

A Jedliket a szoftverfejlesztő osztályban kezdtem meg 2014-ben. Az érettségit követően átjelentkeztem gazdasági informatikus szakra, mivel időközben rájöttem, a programozást nem nekem találták ki. Azonban mindenképpen szerettem volna, hogy úgy menjek egyetemre, hogy van egy szakma a kezemben. Így esett a választásom a gazdasági informatikus szakképzésre. A továbbiakban tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szeretném folytatni anglisztika szakon, hogy végül fordítóként dolgozhassak. Ehhez, hogy elég pontom legyen, kellett tennem egy emelt angol érettségit, valamint az emelt magyar még folyamatban van.

Sokat köszönhetek az iskolának. Az itt töltött időm alatt sokat változott a világszemléletem és úgy érzem, mérföldeket haladtam az önmagam megtalálásához vezető úton is. Ahogy azt mondani szokták, barátokat és szerelmet is találtam, és habár csalódások is értek, remélem, sikerült olyan jó barátságokat kötnöm, amik még nagyon sokáig kitartanak. Ugyan a későbbiekben szakmailag nem tervezek a pályán maradni, az iskolában olyan tudást szereztem, amiket a mindennapi életben és később fordítóként is hasznosíthatok.

Végül pedig ezúton is szeretném megköszönni a díjat mindenkinek, aki támogatott; szüleimnek, tanáraimnak, és természetesen az alapítványnak is hálás vagyok, amiért engem választottak. Nagyon inspirálóan hatott rám a díj, és megfogadtam Bogisich Ferenc ötletét, és kiraktam a falamra. Így amikor a szobámban ránézek, büszkeséggel tölt el, hogy ezt is elértem, illetve emlékeztet, hogy bármire képes vagyok, ha teszek érte.