tóth_gábor
tóth_gábor

JÉG országos középiskolás verseny döntőjén az alapító Tóth Gábor mint zsűritag, a szervezőkkel.

Tóth Gábor

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2012 évben.

Jedlikben megszerzett végzettségem

Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

Jedlik után megszerzett végzettségem

Jedlik után megszerzett nyelvvizsgám

Eddig betöltött munkakörök neve, melyik cégnél, hány évig

Jedlik hatása a további szakmai életemre (mit köszönhetek a Jedliknek?)

A Jedlikben tanult közgazdasági ismeretek jelentősen segítették az egyetemi tanulmányaim megkezdését, a közgazdasági alapok ismerete szemmel látható és érezhető kezdeti előnyt jelentett azon szaktársaimmal szemben, akik korábban nem tanultak ilyen jellegű tárgyakat.

Egyértelműen hatással volt későbbi karrieremre, hogy a Jedlikben lehetőségem nyílt a Pannon Nyugdíjas Egyesület szervezésében megvalósuló Nagyinet tanfolyamokon diáktanárként oktatni. Az ott szerzett oktatási és tananyagfejlesztési, oktatásszervezési tapasztalat – bár akkor még nem tudhattam – későbbi pályafutásom során meghatározó lett.

Hiszem, hogy ez is hozzájárult, hogy immár ötödik éve sikeresen vezetek Makroökonómia szemináriumokat a BCE-n, évente körülbelül 40 hallgatónak. Ez nagy felelősség, hiszen egy alapozó tárgyról van szó, és relatíve nagymértékben rendelkezem szabadsággal az óra alakítását illetően.

Az oktatásszervezési, valamint az ehhez az egyetemi évek alatt megszerzett érdekképviseleti, szervezési és egyetemi rendszerismereti tapasztalat jelentős támogatást nyújtanak jelenlegi munkámban, amely során a BCE-n alapított MNB Tanszék működését támogatom többek között a tantárgyak szervezésével, azok szabályszerű megvalósításának biztosításával, valamint egyetemi, országos és nemzetközi versenyek szervezésével. A közgazdasági ismereteim pedig másik munkaterületem, a Hitelintézeti Szemle című folyóirat szerkesztőségének támogatásában nyújtanak biztos alapot.

Összességében véve, ha nincs a Jedlik, azon belül a gazdasági informatikus képzés, Tóth László tanár úr, valamint a Nagyinet program többek között Nagy Péter és Pozsgai Balázs jóvoltából, valószínűleg nem itt tartanék.

Mit jelentett számomra a Múlt a Jövőért díj?

Megtisztelő és megható érzés volt, hogy elismerték munkámat, tanulmányi és versenyeredményeimet. Egyben egy fontos jelzés is, hogy ezt az utat folytatni kell kemény munkával, hiszen ahogy az előttünk lévő generáció formálta a mi életünket, világunkat, úgy fogjuk mi is alakítani az utánunk következőkét, ez pedig felelősséggel jár.

Javaslom a Jedlikben tanuló diákoknak

Dolgozzanak kitartóan a céljaikért, ragadjanak meg minden lehetőséget, hogy jobbá tegyék magukat és környezetüket, a társadalom lehetőségeit. Ha nem találnak ilyen lehetőséget, teremtsék meg maguknak: proaktívan, kreatívan álljanak az élet elé, és közben ismerjék meg magukat. Ám eközben legyenek alázattal, ne felejtsék el, honnan jöttek, és ügyeljenek magukra, egészségükre és szeretteikre.