somogyi_andrás
somogyi_andrás
somogyi_andrás

Somogyi András

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2004-ben.

Jedlikben megszerzett végzettségem

Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

Jedlik után megszerzett végzettségem

Jedlik után megszerzett nyelvvizsgám

Eddig betöltött munkakörök

Jedlik hatása a további szakmai életemre

A Jedlikben olyan szakmai alapokat kaptam az ötéves képzés alatt, amely nagyban hozzájárult az egyetem első időszakának teljesítéséhez. Talán ennek az előnynek volt köszönhető az, hogy az első egyetemi év után úgy döntöttem, hogy párhuzamos képzés keretében elkezdem a közgazdász képzést is. Nem csak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereztem, olyanokat is, amik az egyetemi tananyagból kimaradtak. Ezen ismeretek a mai napig hasznomra válnak egy-egy probléma megoldása során. A szakmai versenyeken való részvételek során megtapasztaltam azt, hogy milyen nagy nyomás alatt teljesíteni, hogy tudom magamból kihozni ilyen helyzetekben a maximumot. A szakmai alapokon túl olyan gondolkodásmódot, szemléletet kaptam az iskolától, amely megalapozta a szakmai életemet. Megtanították nekünk, hogy mi vagyunk a legjobbak és a határ a csillagos ég.

Mit jelentett számomra a Múlt a Jövőért díj?

A díj számomra az iskolában eltöltött időszak megkoronázása volt, amely büszkeséggel töltött és tölt el a mai napig. Bebizonyította azt, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nem mellesleg pedig a díjjal járó jutalom jó alapot teremtett az elkövetkező időszakra.

Javasolom a Jedlikben tanuló diákoknak

Első sorban azt javaslom a Jedlikben tanuló diákoknak, hogy használjak ki maximálisan azokat a lehetőségeket, amiket az iskola biztosít. Szerezzenek meg minél több végzettséget, azonban nem a „papír” miatt, hanem a képzések alatt megszerezhető tapasztalat, szakmai tudás miatt.

Használják ki az iskolában eltöltött időt, hiszen azok a tapasztalatok sokkal könnyebbé fogják tenni az első éveket a felsőoktatási intézményekben és a munkahelyen is.

Természetesen a mai világban elengedhetetlen a megfelelő informatikai tudás és az idegennyelv, azon belül elsősorban az angol nyelvnek az ismerete. Az előbbiek esetében is a tudás a lényeg, nem a bizonyítvány. Soha, senki sem fogja pl. a nyelvvizsga bizonyítványt elkérni egy állásinterjún, azonban a nyelvtudást biztosan tesztelni fogják.

Mindezeken túl talán a legfontosabb az egyensúly megtalálása az iskola és a magénélet között. Ez nem csak itt lesz igaz, hanem az egyetemen is és a munkahelyen is. És ami a legfontosabb: nincs lehetetlen!

„The only limit to our realization of tomorrow will be our doubts of today.”
Franklin D. Roosevelt