sárvári_balázs
sárvári_balázs

Sárvári Balázs

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2003-ban.

Jedlikben töltött időszak

Jedlikben megszerzett végzettségeim

Felsőfokú tanulmányok

Munkahely

Jedlikről összefoglaló jelleggel

Az erős, jó hírnevű iskolába felvételivel jutottam be 1998-ban. Osztályfőnököm végig a 4 év alatt Oross Tiborné volt, aki egyben matematikát is tanított nekünk. Kezdetben ez nehézkesebben ment nekem, de aztán az idővel megtérült a kezdeti szigor és alaposság. Sokszor kérdezi a diák ilyenkor, hogy minek ezt nekem tudni..., ilyet számolgatni az életbe sose fogok. Valóban nem fog, de elkezd kialakítani egy gondolkozást, ami később a munka során majd hasznos lesz. Véleményem szerint főleg a geometria fontos (mint fejlesztő mérnöknek), ennek a területnek a jártassága nagy előny.

Szintén nagy szerep jutott a műszaki tanároknak is, akik előtte még az iparban is tevékenykedtek. Sikerült úgy átadni az ismereteket, hogy azok apró elemi alkotó elemekként maradjanak meg a fejben, és az idő haladtával (felgyorsulva az egyetem alatt) ezek egymáshoz kapcsolódjanak, és valódi tudást, műszaki intelligenciát adjanak. Úgy vélem, csak az a tudás lesz tartós és magabiztosan, felelősséggel használható, ami ilyen módon alakul ki. Amint felmerül egy műszaki probléma, ezen kapcsolatok révén körbe lehet járni a vonzatait, és körültekintő, jó megoldást lehet rájuk találni. Nem árt már a középiskolában elemi formában, kis csomagokként elkezdeni az ismeretek megértését, mert egyetemi évek alatt csak előnyünkre fog válni.

Így gondolok a nyelvekre is. Kényelmes és megnyugtató ezt már középiskolában letudni. Később már jobban kinyílik mindenki előtt a világ, és lehet, hogy nem jut kellő idő egy sikeres nyelvvizsga megszerzéséhez.