pusztai_zoltán

Pusztai Zoltán

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2014-ben.

A Jedlikben megszerzett végzettségeim

A Jedlikben megszerzett nyelvvizsgáim

A Jedlik után megszerzett végzettségeim

Eddig betöltött munkakörök

Beszámoló

Már általános iskolásként is tudtam, hogy gépészmérnök szeretnék lenni, ezért választottam a Jedliket, mint az ország egyik legjobb középiskoláját, a célom elérésének első állomásaként. A Jedlikben annak idején a kéttannyelvű CAD/CAM informatikus osztály számított a „gépész” osztálynak, emellett ide lehetett a legnehezebben bekerülni, így számomra egyértelmű volt, hogy itt szeretnék tanulni.

Annak idején még kevésbé éreztem, de a Jedlikben töltött középiskolai évek jelentették a szakmai fejlődésem alapját a későbbiekben. Rengeteg hasznos szakmai ismerettel, biztos tantárgyi alapokkal és nagy lelkesedéssel vágtam neki az egyetemi tanulmányaimnak a győri Széchenyi István Egyetemen. Sokan meglepődtek, mikor megtudták, hogy a győri egyetemen tanulok tovább, hiszen az eredményeim alapján bármely más magyarországi egyetemen tanulhattam volna, engem mégis megfogott az, amivel az utolsó technikusi évemben találkoztam Győrben. Ekkor vettem ugyanis részt egy egyetemi tehetségprogramban, amelynek keretében megismertem az elektromos járműfejlesztő csapatot, a SZEnergy Team-et. A féléves projekt keretében betekintést nyertem, sőt kicsit részese is lehettem a munkájuknak. Az egyetem első napján már újonc SZEnergys-ként csapatgyűlésre mentem.

2014 szeptembere volt, rengeteg kihívás állt előttem. Elég csak a tantárgyak abszolválására gondolni, de valahogy mégis belevágtam ebbe a kalandba. Nagyon jó lehetőségnek tűnt, hiszen akkoriban az elektromos járművek még nem számítottak mindennapos témának, emellett a potenciális szakmai fejlődés lehetősége is vonzott, ugyanaz, mint ami általános iskolásként a Jedlikbe csábított. Azóta eltelt 5 év alatt, megszereztem a gépészmérnöki diplomámat, újoncból csapatvezetővé és kutatógyakornokká váltam, céget alapítottam és az eltelt idő alatt rengeteg tapasztalattal gazdagodtam.

Talán a díj elnyerése nélkül is hasonló sorokat írhatnék most le, de kétségkívül az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megnyerése és ennek köszönhetően a „Múlt a Jövőért díj” sikeres megpályázása nagy önbizalmat adott nekem. Mikor megpályáztam, nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem, de valamiért mégis megpróbáltam. Legfőképp ezt adta nekem a díj, megtanított bízni magamban.

A végére egy rövid kis üzenet a Jedlikes diákoknak: