papp_andrás
papp_andrás
papp_andrás
papp_andrás
papp_andrás

Papp András

Múlt a Jövőért Díjat kaptam a 2002-ben.

Jedlikben megszerzett végzettségem

Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

Jedlik után megszerzett végzettségem

Jedlik után megszerzett nyelvvizsgám

Eddig betöltött munkakörök neve, melyik cégnél, hány évig.

2008 - 2014 Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft. – Konstrukciós mérnök:

Az egyetemi után gyakorlatilag azonnal munkába tudtam állni. A választásom - egy számomra ekkor még ismeretlen, de az autóipari beszállítói lánc „Tier1”-es és 100 legnagyobb autóipari beszállítói között is előkelő helyet foglaló - Dräxlmaier nevű vállalatra esett. Pályafutáson kezdetén prémium és luxus kategóriás szériaautó interieurök főként fröccsöntött műanyag alkatrészeinek tervezésével foglalkoztam.

2015-től: Dräxlmaier Hungária Szolgáltató Kft. – Vezető mérnök:

Vezető mérnökként a Porsche Macan (2018) műszerfalának, a Range Rover és Range Rover Sport (2018) középkonzoljának kifejlesztésében és gyártásba kísérésében vettem részt. Jelenleg is ugyanebben a beosztásban dolgozom a Range Rover következő, 2022-ben megjelenő generációjának megvalósításán.

Egyéb tevékenységek:

2007 - 2008: Egyetemi barátokkal részt vettem a Formula Student versenysorozat magyarországi meghonosításában és az első versenyautó tervezésében.

2005-től: Szabadidőmben egyik gyerekkori álmommal a csillagászattal kezdtem el foglalkozni. Rövid idő múlva kamerámat is távcsövemhez csatlakoztattam. Az így készült fotóim számos felületen megjelentek és velük több nemzetközi díjat is elnyertem. Ezen tevékenységek mellett egyedi amatőrcsillagászati műszereket tervezek és készítek. 2017-ben sikeresen pályáztam a Nemzet Fiatal Tehetsége Ösztöndíj Programban, amelynek köszönhetően elkészülhetett a fotós munkásságomat bemutató honlapom. A honlap a következő címen érhető el: window2space.com. Innen már csak egy lépés volt, hogy a Magyar Asztrofotós Egyesületet életre keltsük, ahol alapító tagként segítem a műkedvelő amatőrök összefogását.

Jedlik hatása a további szakmai életemre (mit köszönhetek a Jedliknek?)

Ahogy visszagondolok a Jedlikben eltöltött időszakra, úgy érzem a padokban eltöltött éveknek egyelten percét sem bánom. Az iskola számomra egy olyan felbecsülhetetlen szakmai alapot adott, amire későbbi tanulmányaim és eddigi pályafutásom alatt is nyugodtan támaszkodhattam és támaszkodhatok. Véleményem szerint az iskola legnagyobb erénye az, ahogy a gépipart gyakorlati oldalról megközelítve mutatja be a tanulóknak. Ezáltal egy olyan biztos alapot teremt, amely véleményem szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki igazán jó szakemberré váljon. Azt kell mondjam, eme tudásalap későbbi megszerzése szinte lehetetlen!

Mit jelentett számomra a Múlt a Jövőért díj?

Első gondolatként a Múlt a Jövőért díj számomra egy korszak igencsak előkelő elismeréssel történő lezárása, valamint egy új kezdet támogatását jelenti. A valóságban ennél azonban sokkal több. Szerintem a díj leggrandiózusabb mondanivalója nem más, mint a példamutatás. Példamutatás arra, hogy ha életünk folyamán valakibe belebotlunk, aki jó értelemben véve kilóg a sorból, akkor torpanjunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azon, hogyan és milyen módon tudnánk erőnknek megfelelő mértékben támogatni ezen tehetség kibontakozását. Elég csak a saját példánkra visszagondolni, hogy mi annak idején kiktől, milyen módokon kaptunk támogatást és bíztatást.

Javasolom a Jedlikben tanuló diákoknak

Amit szakmai szempontból a Jedlik, mint iskola képes nektek megadni azt a későbbiek folyamán máshol nem tudjátok bepótolni. Azt javaslom, hogy minden téren ragadjatok meg minden adandó alkalmat a tudásotok bővítésére, mert később busásan kamatoztathatjátok az itt megszerzett ismereteiteket. Merjetek nagyot álmodni és valósítsátok is meg azt!