pék_gábor
pék_gábor

Pék Gábor

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2005-ben.

Jedlikben megszerzett végzettségeim

Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

Jedlik után megszerzett végzettségeim

Jedlik után megszerzett nyelvvizsgám

Eddig betöltött munkakörök, cégek

Általánosan

Kétségkívül a Jedlik óriási hatással volt a teljes szakmai életemre és fejlődésemre. Mindig örömmel emlékszem vissza volt diáktársaimra, tanáraimra, az iskola épületére, a kollégiumra. Egyfelől mindig azt éreztem, hogy támogató közösségbe járok, ahol minden egyes nap valami újat tapasztalhatok, tanulhatok. Másfelől pedig megtanultam célokat tűzni magam elé és azokért komoly lépéseket tenni. Emellé persze kellett az a laza diákhangulat is, ami igazán felejthetetlenné tette az eltöltött éveket. A szakmai versenyek, a QP alapítvány díja, a vizsgák, mind-mind pozitív visszacsatolást és erőt adtak az élet későbbi nehézségein való túllépéshez. Köszönet ezért.

Az első legfontosabb dolog, amit Nektek, diákok javaslok, hogy legyenek céljaitok az életben. Célok nélkül csak elkallódik tehetségetek, amire mind Nektek, mind a közvetlen környezeteteknek, az országnak és az egész világnak is óriási szüksége van. Ezért soha ne féljetek attól, hogy valamit nem tudtok megcsinálni. Ha megszületett bennetek a döntés, akkor tessék tenni azért nap mint nap. Az utat viszont csak akkor fogjátok szeretni és élvezni, ha nem ragaszkodtok görcsösen az eredményhez. Ne foglalkozzatok azzal, hogy sikerül-e vagy sem. Egyszerűen csak fejezzétek ki magatokat a tehetségeteken keresztül és meglátjátok a lehető legjobb dolog kerekedik ki mindenből. Tanuljatok és szerezzetek új ismeretek abban, ami érdekel Titeket, amiben látjátok magatokat pár év múlva.

A mai világban elengedhetetlen, hogy kiváló nyelvismeretetek legyen. Azt is mondhatnám, hogy a felsőfokú angol nyelvtudás nélkül nagyon lecsökkennek a karrier- és egyéb kapcsolati lehetőségeitek az életben. Pár év múlva lehet már a kínaira mondják ugyanezt :) Az informatikáról nem is beszélve. Habár nagyon erősen az automatizálás felé halad a világ, valakinek a robotokat később is fel kell programozni. A mai piaci viszonyokat elnézve, egy jó szakember sokáig keresett lesz.

Ami azonban mindennél fontosabb, az önismeret és saját magatok felfedezése. Ez adja ugyanis az igazi erőt az élet minden kihívásához. Ha tudjátok, hogy kik vagytok és merre tartotok, akkor rá fogtok jönni, hogy minden siker, öröm, boldogság, bánat, kudarc csak értetek történik. Törekedjetek az egyensúlyra az élet minden területén legyen szó az önfejlesztésről, kapcsolatokról, hobbiról, bármiről. Erre az egyensúlyra való törekvés teszi az életet ugyanis igazán széppé. Nem mondom, hogy ez egyszerű vagy könnyű lesz, de azt garantálom, hogy minden egyes lépés, amit ezen az úton megtesztek sokszorosan fog megtérülni a későbbiekben. Legyetek bátrak és merjétek úgy élni az életet, ahogy belül mélyen érzitek.