kottra_richárd
kottra_richárd

Kottra Richárd

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2001-ben.

Jedlikben megszerzett végzettségeim

Jedlikben megszerzett nyelvvizsgám

Jedlik után megszerzett végzettségeim

Jedlik után megszerzett nyelvvizsgám

Eddig betöltött munkakörök, cégek

Jó tanácsok

Nekem a Jedlik a második otthonom. Az elmúlt közel 20 évben az időm egy jelentős részét itt töltöttem, tanulóként és tanárként is. A középiskolás éveim alatt is éreztem az iskola támogatását, minden lehetőséget megadtak ahhoz, hogy megtaláljam, miben vagyok tehetséges és, hogy arra energiát tudjak fordítani.

Az oktatás színvonala lehetőséget biztosított számomra, hogy ott tanuljak tovább, ahol én szeretnék. A tanárok hozzáállása, a diákközösség, a tanulmányaim, a versenyek, iskolai kihívások megadták azt a visszajelzést szükséges volt az egészséges önértékelésem kialakulásához. A többi rajtam múlt.

Miután a főiskola és egy év szakmában eltöltött időt követően visszatértem a Jedlikbe, átálltam a másik oldalra. Tanári pályafutásom alatt is igyekeztem a Jedlik szellemiségének megfelelni, tudásom legjavával szolgálni a tanuló ifjúságot. Remélem sikerült, a visszajelzések alapján a nálam tanult diákokok szakmai pályájuk elindításában nekem is részem volt.

Most megint oldalt váltottam és az iskolavezetést erősítem. Remélem ebben a munkakör is hatékonyan tudok segíteni a kollégáknak és a tanulóknak is.

2001-ben a Múlt a jövőért díj, a Jedlik éremmel együtt nagyon örömteli esemény volt az életemben jelezve, hogy az iskola számára értem annyit, hogy példát mutassanak velem.

Mostani Jedlikes diákok azt tanácsolom nektek, hogy szeressétek azt csinálni, amit szakmátoknak választotok. Ha ez így lesz, akkor a tanulás, munka nehézségei nem nehezednek annyira a vállatokra. Közhelyekben gazdag vagyok, tehát mondhatom, hogy a tudás hatalom, de a közhelyekben igazság is van. Tanuljatok, mert amit megtanultok, azt használni fogjátok, tovább fogjátok adni másoknak és ez jó dolog. Szeretik azokat az embereket, akik tudásukkal tudják segíteni embertársaikat.

Fontos a nyelvtudás, mert a mai világban az országhatárok elmosódnak. Ha jól beszéltek angolul, bárhol a világban boldogulhattok.