keresztes_dániel_istván
keresztes_dániel_istván
keresztes_dániel_istván

Keresztes Dániel István

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2003-ban.

Jedlikben töltött időszak

Osztályfőnök:
Kisné Pattermann Beáta

osztályfőnök:
Szabó Zoltán

Jedlikben megszerzett végzettségeim

Jedlik után megszerzett végzettségeim

Munkahelyek

Jedlik hatása a további szakmai életemre (mit köszönhetek a Jedliknek?)

Amikor 1998-ban felvételt nyertem a Jedlikbe, tudtam, hogy jó helyre kerültem. Az ország egyik legjobb műszaki szakközépiskolájának tanulója lehettem.

Nekünk nem volt énekóránk, földrajzot, biológiát és kémiát is csak egy évig tanultunk. De ezt nem bánom, mert nagyon szerettem a szakmai tárgyakat, a műhelygyakorlatokat. A műszaki tanároknak - akik előtte még az „iparban” is dolgoztak - nagy szerepe volt abban, hogy az átadott elméleti és gyakorlati tananyagból a későbbiekben is profitálhassak. Az itt megszerzett tudás nagyban megkönnyítette egyetemi tanulmányaimat is, biztos alapot teremtett a sikeres szakmai élethez vezető úton.

Mit jelentett számomra a Múlt a Jövőért díj?

Számomra a díj egy élményekben és sikerekben gazdag korszak elismerését, lezárását jelentette. Megtisztelő volt ott állni a belső udvari lépcsőn, átvenni az oklevelet és a jutalmat, ami csak megerősített abban, hogy a kemény munka előbb vagy utóbb meghozza gyümölcsét.

Javasolom a Jedlikben tanuló diákoknak

Ahogy édesapám mondta: „Fiam, nem nekem, hanem magadnak tanulsz!”. Ez egy nagy közhely még nagyobb igazságtartalommal. Ha vannak céljaid, álmaid, akkor minden lehetőséget meg kell ragadni, legyen az egy szakmai versenyen való részvétel, OKJ-s bizonyítvány vagy nyelvvizsga megszerzése. Nem tudhatod, mire lehet szükséged a jövőben. Ha érdekel valami, a többlet tudás megszerzéséből nem lehet nagy baj.