karcag_tamás

Karcag Tamás

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2019-ben.

Végzetségeim

Nyelvvizsgaim

Nyelvvizsgával jelen pillanatban még nem rendelkezem. Viszont júliusban szeretném megpróbálni letenni még az egyetem előtt.

Munkahely

12. -es korom óta, vagyis 2018 szeptemberétől egészen mostanáig a Logiscool Győr programozó iskolában dolgoztam, mint oktató, illetve egyéb számítógépes karbantartási feladatokat is láttam el. Itt főleg idősebbekkel foglalkoztam (7. és 8. évfolyam), akiket megtaníthattam alap szinten algoritmizálni és a megismertettem velük a programozás alapjait.

Június elsejétől kezdve a GLH Consulting cégnél helyezkedhetek el, mint programozó. Egy 4-5 fős programozó csapatba kerülök be, ahol megtanulhatok mindent a csapatmunkáról, és hogy hogyan lehet jól csapatmunkába dolgozni, illetve a szakmámmal kapcsolatos új programozási nyelveket és környezetek ismerhetek meg és tanulhatok beléjük. Amennyiben lehetőségem nyílik rá, a munkát az egyetem mellett is folytatnám, természetesen olyan keret között, hogy maradjon időm a megfelelő mennyiségű tanulásra is.

Mit köszönhetek a Jedliknek?

A Jedlik megtanított mindenre, szakmai szempontból, amire szükségem lehet a jövőben. Az első négy évemet tantárgyak szempontjából főleg az érettségire készülés töltötte ki, viszont ez idő alatt is voltak szakmai órák, amiket mindig vártam és tanultam meg új dolgokat. Emlékszem az elején nem nagyon értettem sok mindent, viszont a négy év alatt beleszerettem annyira, hogy az emelt szintű szakági érettségit 92%-os megoldottam, amiből a programozási egy pont híján hibátlan lett.

Mégis úgy érzem, hogy a legtöbbet szakmai tudást az ötödév során szedtem magamra Megismerhettem rengeteg módszert, programozási nyelvet, programozási környezetet és a szakdolgozat készítés alatt rengetek apró hiba lehetőségnek ismertem meg a megoldását.

A díj

A Múlt a Jövőért díj egy hatalmas elismerés a számomra, ami azt bizonyítja, hogy amit eddig csináltam az jó, és ez a jövőre nézve is hasznosítható. Így sokkal magabiztosabban megyek a jövő felé és remélhetőleg sokra vihetem.

Tanács

Olyan sok tanáccsal nem tudok szolgálni, ami biztos, hogy tanulni kell. Ez az egyik legfontosabb. Kell annyi hajlandóság, hogy az ember leül tanulni, kutakodni új információk után. Ez mindenre igaz. A szakmai világ is tele van újdonságról, főleg, ha az informatikáról van szó. Nap mint nap jelennek meg új dolgok.

Amit még tudok javasolni, azaz, hogy mindenképp, ha van rá lehetőség akkor a lehető legtöbb dolgok érdemes kipróbálni. És ha tetszik valami, akkor ne szabad abba hagyni, érdemes csinálni. Abból baj nem lehet.