henczidai_bálint
henczidai_bálint

Henczidai Bálint

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2015 évben.

2010 őszén, mint minden középiskolát kezdő diáknak, nekem is egy nagyobb változás történt az életemben, hiszen ekkor egy új helyen, egy új környezetben kellett feltalálnom magam. Ekkor kezdtem a Jedlikben szoftverfejlesztő szakon, ahol az első négy évben szakmai tárgyak mellett ugyan, de főként az érettségi megszerzésén volt a hangsúly.

2014-ben jelentkeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, ahova Mérnökinformatikus szakra sikeresen fel is vettek, de sok egykori osztálytársamhoz hasonlóan én is úgy döntöttem, hogy maradok még egy évet a Jedlikben és a korábbi évek folytatásaként elvégzem a szakmai képesítéssel járó képzést is. Így végül az egyetemet két passzív félévvel kezdtem. Ez alatt az egy év alatt pedig főként szoftveres és számítógép-hálózatos témakörökkel foglalkoztam, ami még a későbbiekben is, mind a tanulmányaim, mind a munkám során hasznosnak bizonyult.

A Jedlikben töltött idő alatt több versenyen is részt vettem, az érettségi és a szakmai végzettségen túl pedig egy középfokú angol nyelvvizsgát is tettem.

2015-ben pedig néhány társammal együtt én is elnyertem a Múlt a Jövőért díjat, ami egyfajta visszacsatolásként szolgált számomra, hogy jó úton járok.

Ugyanebben az évben eljött a második ilyen nagyobb változás az életemben, mikor felköltöztem Budapestre, és elkezdtem az egyetemet.

Jelenleg pedig az egyetemi tanulmányaim mellett több, mint egy éve folyamatosan részmunkaidőben dolgozom az AutSoft Zrt-nél szoftverfejlesztői munkakörben. Ez idő alatt rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem a szakma több területén is. Emellett időszakosan demonstrátori tevékenységet is végeztem az egyetemen, ezáltal pedig lehetőségem nyílt a terem másik oldaláról is bepillantást nyerni az oktatási folyamatba, és hacsak egy rövid időre is, de oktatói szerepben is kipróbálhattam magam.

Idén januárban egy sikeres védést követően megszereztem a BSc diplomámat, és jelenleg az MSc képzésben folytatom tanulmányaimat.

A végére pedig néhány jótanácsként a jelenlegi Jedlikeseknek azt javaslom, hogy a szakmai tudás mellett fektessenek nagyobb hangsúly a matematikára, az idegennyelvekre és nem utolsó sorban a soft skillekre, mert lehet valaki bármilyen ügyes, ha erről senki más nem tud, akkor az nem sokat ér. Más szóval: nem elég tudni, azt el is kell tudni adni.