hegyi_lászló

Hegyi László

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2020-ban.

Jedlikben töltött időszak

Jedlikes éveim alatt bár tanulmányi eredményem nagy általánosságban nem volt kimagasló, de a szaktantárgyak iránt nagy érdeklődést mutattam. Leginkább az elektronika miatt fogott meg az iskola a nyílt napon, bár ezzel tüzetesebben technikumi évig sajnos nem foglalkoztunk, de az ezt megelőző évek is teljesen megérték. Gondolok itt a jó hangulatban eltöltött, az osztályfőnök úr (Szalai Tamás szerk.) által sokszor személyes szemléltető, megértést segítő történetekkel osztályfőnöki, illetve történelem órákra. Továbbá a teljes mértékben produktívan, csak a tananyagra koncentrálva eltöltött hálózat órákra, ahol bár figyelmünk néha el-el kalandozott, de a tananyagot mégis év végére abszolválni tudta az egész csapat. Mivel az iskolában egy relatív elterjedt tananyagrendszerből, a Cisco anyagaiból tanultunk, ezért lehetőségem volt tudásomat összemérni több alkalommal is, legtöbb esetben viszonylag jó eredményekkel.

mit köszönhetek a Jedliknek?

Másodéves koromban volt az első versenyem, szaktanáraim, illetve kollégiumi nevelőtanárom javaslatára itt egy negyedik helyezést értem el. A verseny egy jó élmény volt mivel rengeteg diákkal együtt az iskola kisbuszában utaztunk Debrecenbe. A másik két versenyeredményem amire még büszke vagyok, az a Skills Junior országos első helyezés, illetve az ÁSZÉV 5. helyezés.

Most a technikum elvégzése után tanulmányaimat valószínűleg a BME-n folytatom tovább, remélhetőleg el is végzem sikeresen. Ha a terveim összejönnek, akkor 10 év múlva villamosmérnökként szeretnék dolgozni, mivel érdekel az elektronika. Ezen felül a programozás sem hagy hidegen, ezért a beágyazott rendszerek felé húz a szívem, úgy gondolom ezekben egész jó lehetőségek vannak. Az iskolát most kezdő jedlikeseknek azt tudom javasolni, hogy bánjanak korrektül tanáraikkal, akkor ők is viszonozni fogják ezt a gesztust. Ha egy tantárgy nem is érdekli őket annyira, akkor se legyenek vele szemben teljesen érdektelenek, mivel akkor az érettségire való felkészülés is sokkal nehezebben fog menni.

Javasolom a Jedlikben tanuló diákoknak

Nem tudom az iskola tanítási rendszere a jövőben hogy fog alakulni (körülbelül 3-szor változott meg a tanrend, illetve az iskola neve ittlétem alatt), de ha a technikusi év opcionális lesz (az írás pillanatában kötelező), akkor azt tudom tanácsolni ha egy kicsit is érdekli őket a szakmájuk, akkor mindenképp maradjanak ott, egy picivel kevésbé feszített tempóban, “sallangok” nélkül tanulhatják a szakmájukat, és ráadásképp kapnak egy stabil alapot, “mentőövet” ha úgy tetszik, a későbbi életben jól jöhet, egyetem első éve alatt esetleg már szakmájukban találhatnak diákmunkát az OKJ-s papírral.