farkas_gábor
farkas_gábor

Farkas Gábor

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2010-ben.

Jedlikes tanulmányaimat 2005-ben kezdtem,

Az informatikai képzés mellett az idegennyelv-oktatás is végig hangsúlyos volt, ennek köszönhetően előbb középfokú, majd felsőfokú angol nyelvvizsgát tettem. A Jedlikben töltött 5 évem alatt végig kollégista is voltam, melyhez rengeteg emlékezetes élményem kötődik.

Középiskolai éveim után a Budapesti Műszaki Egyetemre vezetett az utam, ahol a Villamosmérnöki és Informatikai Kar mérnökinformatikus szakán kezdtem tanulni. Nagyon sok hasznos és érdekes ismerettel, valamint értékes emberi kapcsolatokkal lettem gazdagabb ez idő alatt. Az egyetemen és különösképp a kollégiumban minden adott volt a szakmai fejlődésemhez, a hozzám hasonló érdeklődésű hallgatókkal számos közös projekten dolgoztunk. Úgy gondolom, hogy jó döntés volt ide jelentkeznem, ha most kellene magyarországi egyetemi képzést választanom, ugyanezt jelölném meg. Az alapképzés végére azonban megérett bennem a gondolat, hogy az egyetemi életmód nem nekem való, ráadásul türelmetlenül vártam már, hogy végre valami hasznosabb munkát végezzek egy igazi projekten. Az utolsó szemeszter előtti szakmai gyakorlatom végén állásajánlatot kaptam, amit elfogadtam.

A diploma megszerzését követően azonnal, 2014 január elején kezdtem dolgozni a Gameloft Hungary-nél programozóként. Nagyon izgalmas időszak következett számomra, élveztem, hogy egy olyan csapatban dolgozhatok, ahol szinte minden nap tanulok valami újat. Az első évem arra a Jedlikben töltött első néhány hónapra emlékeztetett, amikor a programozás alapjaival ismerkedtem. Nagyon tanulságos volt megfigyelni, hogy mi az, ami hasonlóképp vagy éppen teljesen másképp működik céges környezetben, mint a hobbiprojekteken vagy az egyetemen tanult módszertanokban. Négy évvel és három projekttel (Dragon Mania, City Mania, illetve egy még kiadás előtt álló játék prototípusa) később új kihívásokat kerestem, ezért a külföldre költözés mellett döntöttem, így kerültem 2018 áprilisában Torontóba. Jelenleg is itt élek és a Gameloft itteni stúdiójában dolgozom a Disney Magic Kingdoms nevű játékon.

Úgy gondolom, hogy a beilleszkedésem zökkenőmentességéhez nagyban hozzájárult a középiskolai angol nyelvtanulás. A Jedlikes éveimnek köszönhetem emellett egy viszonylag széleskörű szakmai ismeretanyag megszerzését is, mely kiváló alapot biztosított a további fejlődésemhez. A szaktanárok mindvégig támogattak abban, hogy a hobbimmal foglalkozzak, sokszor a mintatanterv ellenében is, és ez az ami előnyt jelentett számomra a munkaerőpiacon.

Ezért a jelenleg a Jedlikben tanuló diákoknak is azt javasolnám, hogy használják ki ezt a vissza nem térő lehetőséget, töltsenek minél több időt szakmai munkával, tekintsenek erre az időszakra egy hosszú távú befektetésként. Hasonlóképp fontosnak tartom egy idegen nyelv elsajátítását is, hiszen ez egyre nélkülözhetetlenebb lesz a későbbiekben. Végül pedig azt tanácsolnám nekik, hogy igyekezzenek mindig olyan emberekkel körül venni magukat, akik folyamatosan fejlődésre késztetik őket.