dr_csóka_gézáné_judit

Dr Csóka Gézáné Judit

Múlt a Jövőért Díj tanári fokozatát kaptam 2017-ben.

Mit jelent számomra a Múlt a Jövőért Díj?

Megerősítést jelent a tanári, tehetségfejlesztő munkámban:

2007-től dolgozom a GySzC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában, mint matematika tanár. Fő feladatom a tanítványaink sikeres emelt és középszintű érettségire való felkészítése, a felsőfokú tanulmányaik előkészítése, megalapozása. Mindig fontosnak tartottam az érdeklődő, tehetséges diákokkal történő, differenciált foglalkozást, a személyes kapcsolatot. Szívesen dolgozom a matematika tantárggyal kapcsolatos fejlesztésekben, pályázatok írásában, megvalósításában, zárásában, iskolai és megyei versenyek előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában, diákjaink menedzselésében, tehetségük kibontakoztatásában, életútjuk támogatásában. Szakmai kiteljesedést, rengeteg munkát, sok örömöt jelent számomra a versenyfelkészítő szakkörökön, foglalkozásokon résztvevő fiatalok fejlesztése.

Fontosnak tartom megemlíteni az intézményen kívül vállalt feladataimat, sok éves szaktanácsadói, szakértői, előadói, érettségi elnöki munkámat az ezekből adódó tapasztalataimat kamatoztatni tudom a saját tanítványaink fejlesztésében, iskolánkban folyó munka eredményesebbé tételében.

A Jedlik közösségét jelenti

A felsorolt munkáimat nehezen tudom elválasztani közvetlen munkatársaim színvonalas, sikeres tevékenységétől. Iskolánk vezetőitől mindig feltétel nélküli bizalmat és segítő szándékot kaptam szakmailag és emberileg a munkámhoz. Jól érzem magamat ebben a közösségben.

A szakmai tevékenységem elismerését jelenti attól a közösségtől,
ahol nap mint nap dolgozom

Matematikatanári és tehetségfejlesztő munkámért több alkalommal részesültem országos, regionális, városi kitüntetésben. (Graphisoft Alapítvány „A Magyar Matematika Oktatásért díja” 2011; Beke Manó díj, a Bolyai János Matematikai Társulat országos szintű elismerése 2018) Őszinte öröm és meglepetés ért, amikor a 2017-ben alapított Múlt a Jövőért Díjat, iskolánk legeredményesebb tehetségfejlesztő pedagógusának odaítélt elismerést először én vehettem át. Hálás vagyok az alapítónak, a kollégáimnak, vezetőimnek azért a közegért, ahol tanítványainkkal eredményesen dolgozhatunk.

Büszkeséget jelent a tanítványaimra, az iskolámra

Tanítványaim rendszeresen a Zrínyi- Gordiusz Matematika Verseny, a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, a Bolyai Matematika Csapatverseny, az Országos Statisztikai Adatelemző Verseny országos döntőinek helyezettjei, megyei matematika versenyek dobogósai.

Az előző tanévben az ország legjobb szakgimnáziuma voltunk az érettségi, a kompetenciamérés és a felvételi eredmények alapján.

Örülök, hogy részese lehetek ezeknek a szép eredményeknek, hogy sok helyes értékrendű, tudás iránt elkötelezett tanulóval dolgozhatok együtt, segíthetem őket. Az ő fejlődésük, aktivitásuk, bizalmuk motivál engem is a további fejlődésre, munkára.