baranyai_bence_bendegúz
baranyai_bence_bendegúz

Baranyai Bence Bendegúz

A Múlt a Jövőért Díjat 2019-ben kaptam. Azóta még alig telt el néhány hét így a múltról bővebben tudok írni, mint a díj utáni jövőről.

A Jedlikben a szoftverfejlesztő szakon kezdtem 2014-ben, 5 évvel ezelőtt és most befejeztem. Már két évvel a középiskola előtt megvolt, hogy ezen a szakon szeretnék tanulni, ekkortól kezdett el a programozás érdekelni. A Jedlikbe úgy érkeztem, hogy egy nagyon alap programozó tudással rendelkeztem. Kitűnő tanuló már régóta nem vagyok, de a szakmai tárgyakra mindig nagyobb figyelmet szántam. Azokra koncentráltam és saját projektek révén bővítettem szakirányú tudásom. 11. évfolyamon középfokú nyelvvizsgát szereztem angolból.

2018-ban az V. SkillsHungary Nemzeti Döntőn a Webfejlesztő szakmában 2. helyezést értem el és ugyanebben az évben az ÁSZÉV Informatika ismeretek versenyén 5. helyezést, majd az érettségin a szakmai tárgyból emelt szinten 99%-os eredménnyel zártam.

2019-ben szakképző éven aranyérmes lettem az OSZTV verseny szoftverfejlesztő szakmájában.

A győri Széchenyi István Egyetemen tervezek tovább tanulni, mérnökinformatika szakon, közben azonos vonalon tervezek maradni, programozóként szeretnék elhelyezkedni.

A Jedlik szakmailag komoly alaptudást biztosított, amelyre lehet építkezni és eredményeket elérni. A Múlt a Jövőért díj elismerést jelentett számomra, mellyel az öt év fejlődését, eredményeit jutalmazták. Idén ezen díj mellett a Jedlik érmet is megkaptam.

A jelenleg és a jövőben a Jedlikben tanuló diákoknak javaslom, hogy helyezzenek hangsúlyt a nyelvtanulásra, főként az angolra, hiszen ez a nyelv adja az alapját az informatikának. Akit érdekel a terület, foglalkozzon vele, járjon utána és érjen el sikereket!