asztalos_gábor
asztalos_gábor
asztalos_gábor

Asztalos Gábor által átdolgozott félig függesztett eke.

Asztalos Gábor

Múlt a Jövőért Díjat kaptam 2010. évben.

Tanulmányok

Tanulmányaimat 2004-2010 között folytattam a Jedlikben. Ez alatt a hat év alatt

Mivel két tanítási nyelvű képzésen vettem részt, ezért már a nulladik évfolyam végén sikeres középfokú nyelvvizsgát tettem, jelenleg felsőfokú angol és német nyelvismerettel rendelkezem.

A Jedlik elvégzése után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2015-ben szereztem alapképzéses (BSc) diplomámat gépészmérnök szakon, majd egy ipari kitekintés után ide tértem vissza a mesterképzésre is, amelyet 2017-ben végeztem el, géptervezés specializáción.

Munkahelyek

2019. április – 

teampool engineering GmbH

Design Engineer: felületmodellezés, szénszálas termékek szerszámainak fejlesztése 2017. július2019. március 

Amazone Technology Kft.
Design Engineer: félig függesztett ekecsalád fejlesztése, függesztett ekék szériatámogatása 2017. január- 2017. június 

Audi Hungaria Kft.

Gyakornok: Elektromos hajtások fejlesztés 2013. szeptember2017. január 

Robert Bosch Kft.

Gyakornok: eBike motorfejlesztés 2010. június2013. augusztus 

EDAG Hungary Kft.

Készüléktervező gyakornok A Jedlik hatása a szakmai fejlődésemre

A szakmai életem legmeghatározóbb vonala a számítógépes tervezés, amellyel a Jedlikben ismerkedtem meg. 2008-ban lehetőségem nyílt Kóbor József tanár úr vezetése mellett egy németországi csereprogramban mélyebben megismerkedni a CATIA programmal, ami eleinte egyfajta izgalmas hobbi volt számomra, majd később ez lett a szakmai szenvedélyem, a végzés évében és a technikusi év alatt pedig számos CAD versenyen szerepeltem sikeresen. Az egyetemi évek és a munkakeresés során is előnyt jelentett az a szakmai tudás és tapasztalat, amelyet a Jedlik indított el. A két tanításnyelvű képzési forma is segített abban, hogy magabiztos műszaki német nyelvtudást szerezzek, így könnyen helyt tudtam állni német nyelvkörnyezetű multiknál, valamint a jelenlegi munkahelyemen is.

Mit jelent számomra a Múlt a Jövőért díj?

A Múlt a Jövőért díj egy olyan nagyszerű kezdeményezés, amely nem csupán azokat a diákokat részesíti előnyben, akik kitűnő tanulmányi eredményt tudnak felmutatni, hanem azokat a diákokat, akik a saját szakmai területükön alkotnak kimagaslót, függetlenül attól, hogy tornából vagy irodalomból épp sikerült-e összehozni az ötöst. Anno engem is büszkeséggel töltött el, amikor értesültem arról, hogy nekem ítélték a díjat, elismerve a hat éves Jedlikes pályafutásomat.

Mit üzenek a Jedlikes diákoknak?

Bármennyire is közhelyes, de a legfontosabb, hogy tanuljanak. Használják ki azt a rengeteg szabadidőt, amivel még a középiskola alatt rendelkeznek, mert később már két zh-ra készülés között, vagy projektleadási határidők tömkelegében már hiába gondolkoznak azon, hogy „de jó lett volna még egy nyelvet megtanulni” vagy „de jó lenne, ha tudnék programozni”.